Lupaan, ettei merkinnässä ole verta.

22.07.2014 - 17:15 / kokkoroo.


kuppijuttu-001

kuppijuttu-002Kuulemma kans semmonen huono puoli on kuppikuntaan kuulumattomien mukaan, että muuttuu joksiki kuukuppiuskovaiseksi, joka vain tuputtaa kuppi-infoa ja painostaa kokeilemaan?!

Onko käsiala muuten liian pientä luettavaksi? Tavoista poiketen piirsin A4-paperille.

 

Kategoria: Yleinen.



17 vastausta - “Lupaan, ettei merkinnässä ole verta.”

  1. Huuhkis Kirjoittaa:

    Käsialan kaa ei haittais jos ois vähä isompaa, mut kyl tästä selvän saa!!

    On pitäny itekki pidemmän aikaa liittyy kuppikuntaan, mutta empä ole saanut aikaiseksi. Arvostan kaikkea infoa aiheesta !!

  2. Satsura Kirjoittaa:

    Mulle tuo käsiala näkyy kyllä oikein selkeästi :O

    Mutta onko kuukautisiin näin helppo vaihtoehto todellakin olemassa?! Olen joskus vuosia sitten kuukupista kuullut, mutta puutteellisen infon vuoksi ajattelin sen jotenkin vaikeaksi, pelottavaksi ja oudoksi :O Nyt kun tuohon tutustui tarkemmin, niin kuulostaa varsin taivaalliselta! Täytyy itsekin liittyä kuppikuntaan, kunhan rahaa löytyy! Kiitos tästä postauksesta!!

  3. E Kirjoittaa:

    Oon käyttäny kuukuppia kohta kolme vuotta ja onhan se mahtava!!

    Tosin itsellä on sen verran runsaat moottorisahamurhaaja päivät että yli/ohivuotoakin sattuu ekoina kolmena päivänä(vaikka minulla on käytössä se kuukupeista isompi)jos kuppia ei pääse tyhjäämään useampaan kertaan päivän aikana (sillon laitan pöksyihin vanulappuja lisäsuojaksi).Mutta paljon ”pitävämpihän” tuo on kuin perus siteet tai tampoonit.

    Itekkin jaan tietoa kaikille tästä ja suosittelen lämpimästi (kuulin itse kaverilta).Itse en esim.koulussa ollut koskaan kuullut edes mainittavan kuukupista,mikä on minusta suuri vääryys,koska olisin itse alkanut käyttää tätä heti (tosin 9 vuotiaana toi kuppi ois voinu tuntua jännittävältä,mutta jos olisi saanut infoa niin miksi ei..miten paljon olisi säästänyt luontoa ja rahaa niiden 11 vuoden aikana jollon tuli tuherrettua siteitten kanssa.)

    Ja joo,toi lunette pesunesteen haju..se oli alkuun ihan kiva,mutta nykyään yököttää.Hajuton versio ois kyllä aika jees.

  4. muura Kirjoittaa:

    KUUKUPPI ON PARAS KEKSINTÖ KUUNAAN

    mutta sen käyttö ekaa kertaa voi tuntua ikävälle jos ei ole ennen laittanut sisään esim. sormia tai tampoonia tai öö penistä, mutta vulva on vahva ja venyvä laite ja sopeutuu kuppiin muutaman kokeilukerran jälkeen (ja tuntuu sen jälkeen 100000x mukavammalle kun iljettävä tampooni)

  5. Mireille Kirjoittaa:

    Oon tota kuukuppia pidemmän aikaa harkinnut mut mulla oli sellasen pessaarin-tyyppisen ehkäsymenetelmän kanssa pieni kriisi viime kesänä, niin hautasin koko jutun. Pitää ny sitten kysästä teiltä pro-käyttäjiltä: onko toi helppo poistaa?

  6. kokkoroo Kirjoittaa:

    Kiitos kommenteista, mulla ei oo atm pääsyä koneille joten kirjotan vain Mireillelle nopean vastauksen:

    Sanoisin, että on se NYT (verrattuna siihen ku opetteli käyttään) helppo saada pois, yöllä se mulla ainaki lähtee nousemaan ylöspäin, mutta koska siinä on se pieni häntä, siitä tarttumalla kuppia voi liikuttaa ulospäin. Ja käyttäessä oon oppinu paremmin käyttään mun lihaksia lol niin pystyn kehollaki helpottaa sen poistamista. Poistamisasennollaki on vaikutusta, mutta kikka ei oo hankala ku sen vaan tajuaa.
    Ku opettelin käyttään kuppia, mulla tuli pari kertaa paniikki ku aloin vaan repiin sitä ulos, mutta koska se toimii jollain alipaineella tai jollain ilmapaineasialla, siitä tarttuessa pitää vähän painaa sitä niin että ilma pääseekiertään :D ehin parit katkerat kyyneleet vuodattaa ja kirota mokoman vehkeen mutta ei se onneksi katoa sieltä mihinkään. Uskoisin, että mun ongelmat alussa johtu siitä etten jaksanu kunnolla ees tutustua käyttöön netissä ja muistelisin, ettei kupin mukana tulleet ohjeet ollu kovin kaksiset.

  7. Tiiu Kirjoittaa:

    Siis… mä en ole koskaan voinut käsittää miten voisi olla niin että sisällään on jotain? Kaikki hehkuttaa että ”Ei sitä tunne 8D” no kyllä todellakin tuntee..! Miten kaikki ovat niin tunnottomia sisältä? En kestä, siedä, enkä pysty, ja inhottaa ajatus tampoonista/kuukupista/mistään ylimääräisestä esineestä paikoillaan sisälleni. Ja sanottakoon vielä että olen ollut suhteessa viimeiset 8 vuotta, eli ei ole sekään asian ongelma ettäkö olisin .. kiinni. You know. Mutta tosiaan aika jännä.

    Kysymys kuuluu teille tampoonien ym. käyttäjille, miten on mahdollista että ei tunne ylimääräistä esinettä sisällään? Tämä ihan oikeasti.. kiinnostaa. :D

  8. kokkoroo Kirjoittaa:

    En oo ite koskaan käyttäny tampoonia, alussa totutellessa kuukuppi tuntu aina välistä ja kyllä sen nytki tunee jos se on huonossa asennossa tai jotain, mutta yleisesti ei? En tiä miten tampooni ku sehän ”tungetaan” aika ylös, niin tuntuuko se enemmän, ku kuppiahan ei niin syvälle pistetä. Mutta kyllä se niin hyvin siellä istuu, että ite ainaki onnistun unohtamaan sen olemassaolon välistä lol :—-D En tiä mikä selittää, ettei sitä tunne, mutta eihän se tosiaan kaikille sovi, voi olla että jotkut on herkempiä sille?

  9. kokkoroo Kirjoittaa:

    Huuhkis ja Satsura, kannattaa kokeilla! :) Onhan se iso raha kerralla pistää, mutta jos se siitä lähtee on se pidemmällä ajalla säästö. Ja jos vaikka alussa on hankalaa, ei kannata heittää kuppia pois, se ei pilaannu ja voi olla, että jonkin ajan kuluttua sitä kokeilee taas ja sitten nappaa paremmin?! Mulla itellä oli tuo varmaan 3 kk kaapissa odottamassa…

    E, se on erittäin perseestä ku kuppi pääsee täyttyyn eikä pääse tyhjentämään! Onneks itellä on tuommoset tilanteet harvassa. Hain kerran apteekista pesunestettä, niillä ei sattunu tuota Lunettea olemaan, niin sain jotain siihenkin käyvää suihkusaippuaa(?!?!?!), joka ei haissut miltään! Eli jos jaksaa, niin kannattaa apteekin henkilökunnalta kysyä, mitä muuta kupin pesuun voi käyttää!

    Muura, vulva on vahva on minun uus motto, kiitos :’D

  10. puppu Kirjoittaa:

    Pakko tulla heittämään korteni kekoon! Mä aloin käyttää kuppia siinä 16-17-vuotiaana, eli kohta tulee 6 vuotta täyteen, onneks kaveri valisti vaikka ikinä en ollu kuullu valistuksessa. Joka kuukautisten aikaan mä kiitän jumalattaria siitä että se on olemassa. Helpottaa elämää ja parantaa elämänlaatua ainakin 200% (kunhan tietysti sopii itelle). Vaikka joutuis tyhjentelemään useemmin ku kaks kertaa päivässä nii silti vähemmän vaivaa ku muista tuotteista. Muistan miten ällöltä siteet ja tampoonit tuntu, miten epäkäteviä ne oli ja miten usein niitä joutu vaihtamaan, luojan kiitos etten oo kertaakaan unohtanu kuppia niin et ois joutunu käyttämään muita. :D

    Kun kokeilee ekaa kertaa nii kannattaa mennä suihkuun, sit ei haittaa jos ei oikein tajuu tai lipsahtaa ja pääsee sisältö roiskumaan, siinähän peseytyy suoraan lattiakaivoon.

    Ja ei sen kai pitäis tuntua, emätin kun on aika tunnotonta aluetta, ellei se jää jotenkin omituisesti liian alas? Pessaarista en tiedä, mut käytin sitä aikanaan e-renkaan kanssa ja vaik kuumotti et mitä jos se tyylii putoo sinne kupin sisään ja ehkäisyteho lakkaa nii ihan ongelmitta sujui. Ei imassu mukanaan. Kierrukan kanssa kuulemma saattaa tulla ongelmia, joten kannattaa olla varovainen!

  11. heli Kirjoittaa:

    Mulla kerran tippu pönttöön se kuppi kun tyhjensin… Sen jälkeen olen ollut varovaisempi… Mutta siis tosiaan voi unohtaa menkat kuukupin ansiosta. Paras juttu ikuna. Suosittelen minäkin.

  12. kokkoroo Kirjoittaa:

    Voi Puppu, oispa mullaki ollu joku asiantunteva ystävä nuorempana!

    ?? Huomasin Heli sun kommentin vasta nyt ja voi ei, sulle on tapahtunu minun pahin painajainen :’DD

  13. Nääppis Kirjoittaa:

    Voi kamala mä luulin, et toi varjopuoli ois ollu taas niit jotaan ”lääkäri joutu repimään pihdeillä ulos” tyylisii horror stoorei, mitä on netis. Huh.

  14. särp Kirjoittaa:

    Kuinka paljon kätevämpi kuukuppi on oikeasti tamponeihin verrattuna? Jos mietitään helppoutta niin eikö tamponin viskaaminen roskiin+uusi sisään käy huomattavasti nopeammin kuin kupin tyhjentäminen+putsaaminen, läheskään kaikissa yleisissä vessoissa kun ei ole lavuaariakaan.. ? O.o

  15. Satsura Kirjoittaa:

    Särp: onhan tamponi toki nopeampi vaihtaa, mutta sen joutuu tekemään useammin -> tulee roskaa yms. Ja lisäksi tamponi kuivattaa emätintä, mitä kuukuppi taas ei tee, eikä kuppia tarvitse vaihtaa kuin parhaassa tapauksessa vain kahdesti päivässä, riippuen vuodon määrästä. Tarvitseehan myös tamponia vaihtaessa lavuaarin, jotta saa kädet pestyä ennen ja jälkeen vaihdon?

  16. qqppiakka Kirjoittaa:

    ykkösjuttu kuukupissa musta on se ettei tuu mitään epämääräsiä kutinoita ja hiivatulehduksia! ällöttää siteet ja tamppoonit kun niissä käytetään esim. valkasuaineita, en haluu mitään semmosta mun pimsaa vasten! jee

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus




Arkistot

Avainsanat